Forholdet mellom været og leddsmerter?

Forholdet mellom været og leddsmerter


Mange mennesker med revmatisme og andre leddlidelser vil kjenne det igjen: ledd som blir stivere og mer smertefulle når det blir kaldt, begynner å regne eller tordenvær nærmer seg. I varmt vær ser det ut til at leddsmertene avtar igjen. Det sies til og med at disse menneskene på grunn av sin følsomhet kan forutsi dårlig vær.

I denne bloggen vil vi fortelle deg mer om leddsmerter når været skifter og vi vil gi deg en rekke tips som kan hjelpe deg å redusere smertefulle ledd forårsaket av kulde.

Fuktig vær forverrer leddsmerter

regen

En regnværsdag gjør ingen glad, men personer med kroniske smerter, som revmatisme, opplever ofte ytterligere ubehag på disse dagene. De har en økt risiko på 20 % opplever leddsmerter. Dette gjelder også høy luftfuktighet, høy vind og lavt lufttrykk.

Dette kan være forårsaket av det faktum at bein og muskler er forskjellige tetthet å ha. Under svingninger i temperatur og luftfuktighet kan det hende at ledd og muskler ikke strekker seg eller trekker seg jevnt sammen, noe som kan forverre smerten.

Hva med varmt og kaldt vær?


Kaldt vær er synderen for personer med leddsmerter. Ulike studier viser at symptomer på revmatisme forverres i kaldt vær eller når det er et plutselig temperaturfall. Om vinteren lider mange ofte mer av smerter og stivhet. Dette kan være fordi det er redusert blodstrøm i kaldt vær.

I tillegg blir væsken som smører leddene våre tykkere i kaldt vær, noe som gjør leddene stivere og stivere er mer følsomme for smerte. Til slutt er vi vanligvis mindre aktive i kaldt vær. Fordi vi beveger oss mindre, blir musklene våre stivere og mer smertefulle.

Sommeren er derimot gunstig for personer med leddsmerter. De har generelt færre klager når temperaturen stiger. Dette kan skyldes at varmen gir bedre blodsirkulasjon, noe som reduserer smerte og stivhet. Men når varmen er ledsaget av høy luftfuktighet, kan dette faktisk forverre plagene.

Hva kan du gjøre selv?

Det er selvfølgelig ekstremt plagsomt når man har vondt ledd når været skifter. Heldigvis er det flere grep du kan ta for å redusere leddsmerter i kaldt vær eller leddsmerter i varmt vær. Vi vil derfor gi deg en rekke tips som forhåpentligvis vil hjelpe deg med dette.

  • Sjekk værmeldingene

Selv om du ikke kan endre været, kan du forberede deg og gjøre de nødvendige justeringene tidlig for bedre å håndtere skiftende værforhold.

  • Tilpass hjemmet ditt

Sørg for at hjemmet ditt er varmt og behagelig. Hev termostaten eller bruk en romvarmer for å regulere temperaturen. Forbered også et varmt teppe slik at du kan kose deg under det.

  • Hold deg varm

Det er viktig å sørge for å holde seg varm. Velg for eksempel en deilig varm genser, bruk tykke sokker eller et varmt skjerf.

  • Hold deg aktiv

Til tross for kulden ute eller smerten du opplever, er det viktig å fortsette å bevege seg. Velg lette øvelser som å gå eller yoga for å holde leddene fleksible.

  • Ta en varm dusj eller badekar

Gi deg selv en varm dusj eller badekar i omtrent tjue minutter. Dette sikrer forbedret blodsirkulasjon og gir samtidig en mild massasje for leddene dine.

  • Vurder kosttilskudd

Det kan være lurt å vurdere å ta kosttilskudd som kan bidra til å redusere betennelse eller forbedre helsen til leddene dine. Vurder vitamin D eller omega-3. I tillegg er det lurt å ha en leddkrem å bruke. Denne kremen inneholder høykvalitets og effektive ingredienser og bør påføres området der du opplever smerte, slik at den kan gi umiddelbar lindring av leddsmerter i kaldt vær og leddsmerter i varmt vær.