Low carb-spisning ude, hvordan griber du det an?

Hvordan går du frem for at spise lavt kulhydrat?


Mange mennesker kan lide at spise ude. Mange er derfor bange for, at det ikke længere er muligt med en lavkulhydratdiæt. Men intet er mindre sandt. Det er svært, men bestemt muligt. Udfordringen ligger i de valg, du træffer: hvad og hvor skal du spise for at holde dig til din kost?

I denne blog giver vi en række tips til at spise low-carb ude, så du kan blive ved med at hygge dig, uden at det går på bekostning af din kost.

Det grundlæggende i at spise ude low-carb


Når du har en lavkulhydratdiæt kost diæt, også kendt som en low carb diæt, begrænser dit kulhydratindtag. Det betyder, at man undgår fødevarer, der er høje i kulhydrater. Tænk på brød, pasta, ris, sukker og kartofler. Under denne diæt fokuserer du hovedsageligt på produkter, der er rige på proteiner og sunde fedtstoffer, herunder kød, fisk, æg, nødder, frø og grønne grøntsager.

Når du spiser ude under din low-carb diæt, er det vigtigt at være opmærksom på de kulhydratrige fødevarer, du bør undgå. Derudover er det vigtigt at vide, hvilke alternativer der findes, som er rige på proteiner og sunde fedtstoffer. For eksempel er det bedre at bytte pasta, pizza, sandwich og stegt mad ud med retter med lavt kulhydratindhold, såsom salater, grøntsager og grillet fisk eller kød.

Derudover skal du ikke være bange for at bede om justeringer af retten, så retten bliver low-carb. Personalet er ofte villige til at tænke sammen med dig og opfylde dine kostbehov. Bed for eksempel om nogle ekstra grøntsager i stedet for pommes frites og en salat eller suppe i stedet for brød. Du kan også altid spørge personalet om ingredienser og tilberedningsmetode. Dette giver dig mulighed for at foretage en bedre vurdering af, hvilken mulighed der passer bedst til din kost.

Ved at anvende disse principper og træffe bevidste valg kan du holde dig til din kost, selv når du spiser ude.

Tips til valg af restaurant

restaurant

Ikke alle restauranter er lige velegnede til et måltid med lavt kulhydratindhold. Der er et par ting, du skal overveje, når du vælger en restaurant for at sikre, at de tilbyder low-carb muligheder.

Først og fremmest kan du på forhånd se restaurantens menu online. Dette giver dig et klart billede af de retter, som restauranten byder på, og mulighederne for low-carb mad. Du kan også læse anmeldelser online eller bede om anbefalinger fra venner eller familie. Der kan være restauranter, der er kendt for deres gode low-carb muligheder eller for fleksibiliteten i køkkenet.

Det er også tilrådeligt at se på typen af ​​køkken. Dette kan have stor indflydelse på tilgængeligheden af ​​low-carb muligheder i restauranten. Eksempelvis er det italienske køkken kendt for mængden af ​​kulhydratrige retter, hvilket kan gøre det sværere at finde en passende mulighed. Til gengæld byder middelhavskøkkener og asiatiske køkkener ofte på et stort udvalg af retter spækket med grøntsager og fisk, hvilket gør det nemmere at finde en passende low-carb ret.

Selvom en alt-du-kan-spise restaurant virker som et godt valg på grund af den enorme mangfoldighed af retter, er det bedre at springe denne restaurant over. Mange mennesker har svært ved at beherske sig, når de får lov til at spise ubegrænset mad. Derudover har denne restaurant ofte mange fristende muligheder med højt kulhydratindhold, såsom stegt mad og desserter. Vælg helst en restaurant, hvor du ikke bliver fristet til at indtage en overflod af retter.

Hvad skal man bestille på forskellige restauranter

restaurant2

Når du vil spise ude med lavt kulhydrat, kan det nogle gange være en udfordring at finde retter, der passer og stadig smager lækkert. Vi har lavet en oversigt over populære køkkener og forslag til, hvad du kan bestille her, så du stadig kan spise velsmagende og low-carb.

Generelt er det bedst at vælge retter, hvor kød, fisk eller kylling spiller hovedrollen. Derudover er det klogt at bytte kulhydratrige tilbehør som pommes frites, ris eller pasta ud med ekstra grøntsager eller en salat.

Sushi

Selvom sushi ofte anses for at være en sund mulighed, er det langt fra kulhydratfattigt. Dette skyldes de ris, der fungerer som grundlag for mange sushiruller. Hvide ris indeholder hurtige kulhydrater og sukker er endda tilsat til sushiris, hvilket øger det samlede kulhydratindhold endnu mere.

Hvis du beslutter dig for at spise på en sushirestaurant, er det klogt at bestille så mange tilbehør som muligt, der er baseret på grøntsager, kød eller fisk.

Hvad angår low-carb sushi, indeholder traditionelle japanske typer, såsom maki-ruller og sushi med laks eller tun, den mindste mængde kulhydrater. Derudover er sashimi (en skive frisk fisk uden ris) også et ansvarligt valg.

Undgå desuden sushivarianter, der stammer fra uden for Japan, såsom California rolls, Dragon rolls og Tempura rolls. Disse varianter indeholder ofte flere kulhydrater og kalorier på grund af tilsatte ingredienser såsom mayonnaise og stegt toppings. Det er også bedre at undgå nudler, ris, stegte snacks og desserter.

mexicansk

Du kan også nyde et måltid med lavt kulhydratindhold på den mexicanske restaurant. Selvom typiske mexicanske retter som burritos, tacos, nachos og empanadas er kendt for mængden af ​​kulhydrater, kan du spise mættet af disse retter uden bekymringer. Du kan nemt bytte burrito, taco eller tortilla ud med salat! Hvis du gerne vil tilføje en sauce til dit måltid, er der flere passende muligheder, herunder guacamole, salsa eller creme fraiche. Derudover er der ofte et omfattende menukort med forskellige kød- eller fiskeretter.

italiensk

At finde en low-carb ret hos italieneren kan være lidt udfordrende. Menukortet er ofte fyldt med typiske italienske retter, såsom pasta, pizza og lasagne, og disse retter indeholder ret mange kulhydrater.

Hvis du selv har lov til at reservere, er dette ikke det mest velegnede sted til et velsmagende måltid med lavt kulhydratindhold. Heldigvis tilbyder mange italienske restauranter også kød, fisk eller salat som alternativer. Hvis du beslutter dig for at gå til det italienske, så overvej et af disse alternativer eller nyd 2 low-carb hovedretter. På denne måde kan du stadig nyde det italienske køkken, mens du holder dig til din kost.

kinesisk

Kinesisk er et vanskeligt køkken, hvis du vil spise ude med lavt kulhydratindhold. Der tilsættes meget sukker til retterne.

Der er en række smarte valg, når du vil spise kinesisk mad med lavt kulhydratindhold. En lav-kulhydrat kinesisk ret, som Tjap Tjoy og Foe yong hai, passer ganske godt ind i kosten. Lad ris, bami, nasi og nudler, som du får med retterne, og bed om nogle ekstra grøntsager. Serveres retten med en sursød sauce? Erstat den derefter med sojasovs. Det er også bedre at undgå stegte retter og rejekiks.

græsk

Græsk køkken er en af ​​de bedste muligheder, når du vil spise ude med lavt kulhydrat. Tzatziki serveres i mange græske restauranter. Denne sauce er hovedsageligt sammensat af græsk yoghurt og passer derfor meget godt til en low-carb diæt. Moussakaen bestående af hakket kød og aubergine passer også rigtig godt ind i kosten. Desuden er alle græske kødretter, inklusive gyros og mixed grill, et glimrende valg.

På den anden side er det bedre at udelade pommes frites, ris og brød, der ofte serveres til disse retter. Bestil i stedet en lækker græsk salat med feta, agurk og tomat.

Vær opmærksom på skjulte kulhydrater

Selvom det nogle gange virker som om en ret er lav i kulhydrater, kan den stadig indeholde skjulte kulhydrater. Lagre, saucer eller marinader kan indeholde betydelige mængder.

Spørg derfor om ingredienserne i retten for at lave et bedre skøn over måltidet. Serveres retten med sauce eller dressing? Spørg så, om de må servere saucen eller dressingen separat, så du selv kan bestemme, om og hvor meget du spiser.

Indeholder en sauce eller dressing sukker eller stivelse? Så er det bedre at lade det være.

Low-carb drinks og desserter

Ørken

Dessert er ofte den sværeste del af et middagsselskab. Mange desserter indeholder mange kulhydrater. Vil du stadig nyde en dessert? Så er det bedst at vælge kaffe eller frisk myntete. Hvis en restaurant tilbyder sukkerfri is eller jordbær med flødeskum, er det også gode valg.

Det er også vigtigt at vælge dine drikkevarer bevidst. På grund af den høje mængde sukker i læskedrikke, er dette ikke en god mulighed for lav-carb spise ude. Vælg i stedet et glas vand eller en kop te. Det er også bedre at undgå alkohol. Har du virkelig noget at fejre, eller kan du ikke undgå det, mens du spiser ude? Hold dig derefter til 1 glas tør hvidvin, tør prosecco eller cava.

Konklusion

At spise ude og nyde lækre retter er bestemt muligt, hvis du følger en livsstil med lavt kulhydratindhold. Med lidt forberedelse og de rigtige valg kan du hygge dig uden at bekymre dig om din kost.

Ud over at følge en low-carb diæt er der en række trin, du kan tage for at: at tabe sig og hurtigere ketose at komme.