Core

Undervurder ikke fordelene ved core-træning

Lider du af rygsmerter, eller vil du gerne forbedre din stabilitet og balance? Så er det måske på tide at prøve core-træning!

Hvad er core-træning?


Med core-træning kan du forbedre din core-stabilitet, også kendt som overkroppens stabilitet. Din torso består af ikke mindre end 29 muskler; ryg-, balle-, mave- og hoftemuskler. Disse muskler er ansvarlige for din balance og stabilitet og støtter din krop i mange forskellige bevægelser. Med forskellige fitnessøvelser som planken og sit-up træner du disse forskellige muskelgrupper for at styrke din core.

5 fordele ved core-træning


En stærk core er meget vigtig. Det forbedrer nemlig kropsholdning, stabilitet, balance og sportspræstation. Det forbedrer også kropsholdningen og reducerer rygsmerter og risikoen for skader!

1. Reducering af rygsmerter

Lændesmerter, mange mennesker lider af det fra tid til anden. Normalt opstår disse lændesmerter, fordi man sidder ned i for lang tid ad gangen. Det er ikke for ingenting, at lændesmerter er en almindelig smerte hos folk med kontorjob. 

Når du sidder ned, bliver din lænd belastet. Det er især rygsøjlen, der lider. Trykket på de intervertebrale skiver øges også. Hvis dette fortsætter i lang tid, kan der opstå lændesmerter. 

Core-træning kan være en god måde at bekæmpe lændesmerter på. Ryg- og mavemusklerne danner et såkaldt "korset" for rygsøjlen. Når du har stærke ryg- og mavemuskler, kan disse muskler bedre holde til belastningen. Det sikrer, at rygsøjlen belastes mindre, og symptomerne mindskes.

2. Bedre kropsholdning

Hvis du har dårlig core-stabilitet, mangler du styrken til at opretholde en god kropsholdning i længere tid. Med core-træning kan du styrke dine kernemuskler. Ved at styrke kernemusklerne vil du automatisk sidde og stå mere oprejst og være i stand til at opretholde denne holdning i længere tid.

3. Mindre risiko for skader

Folk med utilstrækkelig core-stabilitet er mere tilbøjelige til at få meniskproblemer, ankelproblemer, skader på det forreste korsbånd eller overbelastningsskader. Core-træning kan forebygge sådanne skader. Det skyldes, at en stærk core styrker kroppens stabilitet og gør dig i stand til at klare uventede bevægelser. Det reducerer risikoen for at falde, overbelaste kroppen og overanstrenge musklerne.

4. Forbedring af stabilitet og balance

Lider du af balance- og stabilitetsproblemer? Så bør du overveje at lave coretræning. Som tidligere nævnt styrker en stærk core din core-stabilitet og gør din krop mere afbalanceret. Core-træning hjælper også med at bevare din stabilitet senere i livet.

5. Forbedring af sportspræstationer

Det lyder måske skørt, men coretræning er med til at forbedre din sportspræstation. Når alt kommer til alt, er din torso den base, hvorfra du laver bevægelser. Med en stærk core har du mere udholdenhed og stabilitet. Det giver dig mulighed for at træne mere effektivt og i længere tid. 

Når du har en stabil overkrop, mens du løber, kan du lettere gå oprejst og løfte benene bedre. Din krop skal kompensere mindre og kræver mindre energi. Det gør, at du lettere kan holde ud at løbe og måske i sidste ende løbe hurtigere.

At lave core-træning derhjemme

Du kan sagtens lave core-træning derhjemme. I vores produktsortiment har vi en bred vifte af hjemmesportsartikler, der kan hjælpe dig med at styrke din core uden at skulle gå i fitnesscentret.

Wonder Core - Slide Fit

Wonder Core Slide Fit er et multifunktionelt fitnessredskab til træning af hele kroppen. En stor fordel ved dette redskab er, at alle dele af coremuskulaturen kan trænes på samme tid. En core-træning med Wonder Core Slide Fit styrker musklerne og forbedrer balancen og koordinationen.

Redskabet er velegnet til forskellige øvelser som lunges, push-ups eller planker. Det giver en meget sjov, effektiv og varieret træning.

Core Shaper

Med Core Shaper kan du komfortabelt træne dine øvre mavemuskler, nedre mavemuskler, skrå mavemuskler, baller, ben, arme og lår. Den er velegnet til hele 10 forskellige øvelser. Tænk på forskellige maveøvelser, squats, push-ups og lunges. 

Denne core trainer har også en unik Rolling Support Movement, som masserer musklerne og stimulerer muskelvævet. Det lyder som den perfekte coretræner, ikke?

Total Fit Flex -5-in-1 romaskine

Total Fit Flex 5-i-1 rotræner, en maskine, der giver dig mulighed for at træne forskellige muskelgrupper som arme, ben, skuldre og core på samme tid. Modstandshjulet gør det nemt at tilpasse romaskinen til dit fitnessniveau. Ved at veksle mellem roning og armbøjninger, mavebøjninger, mavebøjninger og armhævninger skaber du en god variation i din træning.

Liste over kilder

https://www.alprovi.nl/wat-is-core-stability-en-5-effectieve-oefeningen-om-je-core-te-versterken

https://www.tunturi.com/nl/blogs/blogs/waarom-je-core-zo-belangrijk-voor-je-is/

https://praktijkvanham.nl/fysiotherapie/oefening-core-stability/ 

https://www.fit.nl/nieuws/core-stability-beenblessures 

https://fit4lady.nl/blogs/test-jouw-core-stability-hoe-sterk-is-jouw-kern/